PKN
Protestantse Gemeente te Overschie
 
Welkom op de website van de Protestantse gemeente te Overschie!

Welkom op de website van de Protestantse gemeente te Overschie!

U kunt hier terecht voor wat meer informatie over de Protestanste Gemeente te Overschie en haar kerkgebouw, de verschillende activiteiten die er worden ondernomen binnen de gemeente, actualiteiten, foto's van bijzondere erediensten en andere activiteiten en informatie over aankomende diensten.

 
Volgende kerkdienst

Volgende kerkdienst

Zondag 26 januari 2020
Grote Kerk 10.00 uur
Voorganger: ds. Rietveld de Jong
Collecten: Diaconie en JOP
Deurcollecten: Witte bussen en Zendingsbussen
Er is kinderoppas en kindernevendienst
                               Er is koffiedrinken na de dienst 
lees meer »
 
kinderlied 05 -01-2020 kinderlied 05 -01-2020
Hé luister mee
Hé luister mee naar een nieuw ver-haal,een nieuw ver-haal uit het boek van God. He luister mee naar een nieuw ver-haal een nieuw ver-haal uit het boek van God.
Net zoals je elke dag  je boterhammen eet en je dat ook zeker niet een dag of drie vergeet. Zo is het met het lezen uit het boek van onze Heer je kunt er veel van leren en zo groei je telkens weer.
 
uitnodiging buurtgesprekken uitnodiging buurtgesprekken


Beste gemeenteleden,

Ook dit jaar willen we weer buurtgesprekken organiseren. Om elkaar beter te leren kennen en te delen wat ons bezighoudt in de kerk en in ons geloof. We willen deze gesprekken het liefst één of twee keer per jaar organiseren. Zoals vorig jaar hebben we de indeling per wijk losgelaten. U kunt kiezen welke datum u het beste uitkomt. 

Onderwerp: Een goed verhaal

We sluiten dit jaar aan bij het jaarthema van de PKN ‘een goed verhaal’.
Wat maakt dat de Bijbel een goed verhaal vertelt? Of heb je juist heel veel vragen bij dit boek dat centraal staat in ons geloof? De Bijbel heeft onze cultuur diepgaand beïnvloed en tegelijkertijd merken we dat een ontspannen en gelovige omgang met Gods Woord juist steeds moeilijker is geworden. De Bijbel raakt niet uitgepraat en wij daarmee ook niet.
Vorig jaar zijn we ook met dit onderwerp bezig geweest en die gesprekken smaakten naar méér ontmoeting en verdieping. Vandaar dat we dit jaar opnieuw de Bijbel in ons midden leggen als bron van geloof, als vraagbaak en richtlijn voor een goed leven.
Want één ding is zeker – als we samen de Bijbel lezen komen we een stuk verder.    

We hebben voor deze ontmoetingen de volgende vier data gepland:

Dinsdagavond 11 februari vanaf 20.00 uur,
bij Peter en Janita Simonse, Torenlaan 45

Dinsdagavond 18 februari vanaf 20.00 uur,
bij mevr. Letty Pak, Schansweg 33.

Dinsdagmiddag 10 maart vanaf 14.30 uur,
bij fam. Van der Hooft, Delftweg 122.

Donderdagmiddag 12 maart vanaf 14.00 uur,
In Den Hoogenban, van der Sasstraat

Wilt u even mailen of onderstaand strookje aan mij geven als u komt?
Dan weten wij op hoeveel mensen we kunnen rekenen.

Hartelijke groet,
Mienke Broekhuizen-Houpst (scriba)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dhr./ mw. ………………………………………………………………………………………………….

hoopt op het buurtgesprek van 11 februari / 18 februari / 10 maart / 12 maart  te komen.

 
lees meer »
 
Geven met Givt Geven met Givt
Geven met Givt
Heeft u dat ook regelmatig: geen of niet genoeg contant geld op zak. Zeker op zondagmorgen is dat lastig. U wilt geven aan de collectes en merkt dat u niet genoeg (klein)geld heeft. Of u wilt juist extra doneren maar ziet dat uw portemonnee haast leeg is. Of u kijkt via Kerkdienst Gemist en wilt meedoen met de collecte. Geen nood. Vanaf eind augustus is het mogelijk om elektronisch te doneren via de GIVT- App.
Wat is dit? U kunt dan met uw smartphone tijdens de collecte doneren.
Hoe gaat dat dan? U download de Givt-app in de App store van Apple (iOS) of in Google Play (Android). Na het doorlopen van het menu, waarbij u eenmalig een aantal persoonlijke gegevens invult om zo een machtiging af te geven bent u klaar om te geven.
Maar hoe dan? Aan de collecte zakken worden scanners gemonteerd. U houdt uw ingevulde collecte bedrag langs de scanner en klaar!
Er zijn toch altijd 2 collectes? Jazeker, u ziet op uw app ook 2 collectes staan, u vult de bedragen in wanneer de collectes beginnen en bij de eerste collecte zak worden beide bedragen geïnd. U ziet op uw scherm een bevestiging van het geven. De collectebedragen worden op het zogenoemde dashboard gewoon gesplitst. De beheerder van het dashboard ziet waaraan gegeven wordt. Deze beheerder kan niet zien wie er geeft dus privacy is gewaarborgd. U kunt zelf in de app een overzicht van uw giften terugvinden.
Moet mijn telefoon dan aan blijven staan tijdens de dienst? Zeker niet. Wel moet de bluetooth ingeschakeld zijn omdat uw telefoon het signaal van de scanner op moet pikken.
Kan ik ook geven wanneer ik kijk naar kerkdienst gemist? Jazeker, graag zelfs!
U vult de bedragen in die u wilt geven. U zoekt in uw Givt app in de lijst naar de Protestantse Kerk Nederland (PKN)Rotterdam Overschie en u doneert.  Er staat nog geen icoontje bij Kerkdienst gemist en u hoeft niet via een QR code te geven. Het gaat precies zoals in de kerk.
Ik heb mij vergist in de gegeven bedragen, wat nu? Geen paniek. Via stornering van uw bankrekeningnummer kunt u binnen 3 dagen het bedrag terug laten storten.
Blijft geven via de collectezakken bestaan? Jazeker! Daar verandert niets aan.
Ik heb nog veel vragen, bij wie kan ik terecht? Een aantal mensen is gevraagd om meteen, wanneer de scanners op de collectezakken zitten, te gaan geven. Kijkt u eens rond wie dat zijn en stel daaraan uw vragen. Ook kunt u via de website van Givt, www.givtapp.net, veel antwoorden op uw vragen vinden. Bovendien zullen er folders in de kerk liggen waarop het een en ander aan informatie staat zoals veiligheid, privacy, enz.
 
 
 
ANBI-gegevens
De ANBI-gegevens over de gemeente staan hier onder het menu 'Over ons'.
 
Dienst live volgen
De zondagse erediensten in de Grote Kerk zijn live te volgen op internet. Volg deze link en start de speler.
 
Kerkdienst gemist?

Klik hier om de diensten van afgelopen zondagen terug te luisteren!

Het nieuwste Kerkblad ontvangen?

Meldt u dan nu aan als (digitale) abonnee via


Agenda

De agenda voor andere gebeurtenissen in de Grote Kerk is hier te vinden.

 Etenstijd in de kerk  woensdag 12 februari. Voor meer details en opgeven zie onder Samen eten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.