PKN
Protestantse Gemeente te Overschie
 
Klikgelui week 37 - Overschie breed geloven Klikgelui week 37 - Overschie breed geloven
In Overschie zijn ongelofelijk veel mensen die geloven. Ik verbaas me daar telkens weer over. Er is meer geloof onder de mensen dan je denkt. Veel groter dan het aantal kerkgangers is het aantal gelovigen. Dat ontdek ik als ik hier mensen ontmoet. Ik ken mensen die in Overschie nooit een kerk van binnen zien, maar voor TV graag naar ‘Nederland zingt’ kijken. Onlangs ontmoette ik een bruidspaar, allebei geen lid van de kerk, maar op hun trouwdag wilden ze absoluut Gods zegen ontvangen. En onderschat ook het aantal mensen niet dat zondagmorgen vanuit Overschie bus, auto of fiets neemt naar een kerk elders in en rond Rotterdam. De Laurenskerk, de Pelgrimvaderskerk, de Lutherse Kerk, de Evangelische Broedergemeente. Weer anderen zoeken de Katholieke kerk van hun jeugd op. Of een kerk van een speciale Gereformeerde gezindte. Of een Evangelische of Pinkstergemeente. En vergeet vooral de vele immigrantenkerken niet waar je christenen uit Overschie kunt vinden. Als je al die gelovigen op zondagmorgen uitwaaierend over de stad optelt bij hen die voor de TV een kerkdienst meemaken, heb je bij elkaar mogelijk meer kerkgangers dan er in de Grote Kerk van Overschie op zondagmorgen samen zijn.
 
Ik zal eerlijk opbiechten dat ik in mijn argeloosheid wel eens heb gedacht: Je zou al die gelovige mensen uit Overschie bij elkaar moeten brengen, wat zou dat een eenheid uitstralen! En wat zou dat goed voor Overschie zijn…! Maar na ruim zes jaar Overschie weet ik wel dat het zo niet werkt. Mensen zijn gehecht aan de kerk waar ze al zolang komen. Maar er is één zondag in het jaar, dat het toch anders ligt. Dan komen steeds meer gelovigen uit Overschie voor één keer wèl in één en dezelfde kerk samen. En wat een feest is dat, al die vogels van diverse pluimage bij elkaar. Degelijk gereformeerd en modern katholiek, evangelisch en randkerkelijk, allemaal samen. Alle kleuren van de kerkelijke regenboog zijn vertegenwoordigd, letterlijk en figuurlijk. Zondag 20 september is het weer zo ver. De drie kerken van Overschie organiseren het. Om 10.00 uur begint de dienst in de Grote Kerk en om 12.00 uur is er een gezamenlijke lunch in de Bethelkerk. Het thema is dit jaar ‘Goede buren’. Want dat willen we zijn. Voor elkaar en voor heel Overschie: goede buren! Doe op deze zondag mee. Weet je welkom zondag 20 september!
 
Wim Koerselman
Predikant Grote Kerk
www.protestantsegemeenteoverschie.nl
terug
 
 
ANBI-gegevens
De ANBI-gegevens over de gemeente staan hier onder het menu 'Over ons'.
 
Dienst live volgen
De zondagse erediensten in de Grote Kerk zijn live te volgen op internet. Volg deze link en start de speler.
 
Kerkdienst gemist?

Klik hier om de diensten van afgelopen zondagen terug te luisteren!

Het nieuwste Kerkblad ontvangen?

Meldt u dan nu aan als (digitale) abonnee via kerkblad@grotekerkoverschie.nl


Agenda

De agenda voor andere gebeurtenissen in de Grote Kerk is hier te vinden.

 Etenstijd in de kerk . Voor meer details en opgeven zie onder Samen eten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.