PKN
Protestantse Gemeente te Overschie
 
Klokgelui week 7 - De toekomst van de kerk in de stad

Klokgelui week 7 - De toekomst van de kerk in de stad
De foto stond tien jaar geleden op de voorpagina van de Overschiese Krant. Een grappige foto. We zien twee dominees in zwarte toga met witte stola en achter hen een menigte kerkgangers. Als je goed kijkt, zie je dat die twee dominees een boom aan het planten zijn. Die twee dominees zijn inmiddels allang vertrokken uit Overschie. Voorgangers zijn voorbijgangers. Maar de kerkgangers, de kerkelijke gemeente is gebleven. Zoals die moerbeiboom die inmiddels stevig geworteld staat in de tuin van de Grote Kerk. Als een boom geplant aan stromend water…
 
Hoewel…, hoe stevig geworteld is de kerk in Overschie en in heel onze stad? Zwartkijkers confronteren ons het liefst met negatieve cijfers. Optimisten vertellen juist verhalen over enorm groeiende geloofsgemeenschappen. Op donderdagavond 5 maart komen drie landelijk bekende theologen naar Overschie om hun visie te geven op de toekomst van de kerk in de stad. Dit alles vanwege een feestje dat we vieren. Tien jaar geleden werden twee kerken één: de Gereformeerde Kerk en de Hervormde Gemeente werden één Protestantse Gemeente te Overschie. We vieren dat feestje  samen met de Rooms Katholieke Parochie en met de Nederlands Gereformeerde Kerk. Om aan te geven dat de éénheid van christenen eigenlijk nog veel verder gaat dan die twee die nu één zijn. Ook al zijn er nog kerkmuren, we kunnen en willen niet zonder elkaar geloven. Op zondagmorgen 1 maart om 10.00 uur vieren we dat in een dienst in de Grote Kerk. Oud predikanten van onze gemeente werken mee. Op donderdagavond 5 maart om 20.00 uur is er een thema-avond. Dr. Arjan Plaisier, scriba van de generale synode van de PKN komt. Dr. Frank G. Bosman, uitgeroepen tot theoloog van het jaar 2011 laat een kritische Rooms-Katholiek geluid horen. En uit Nederlands Gereformeerde kring komt de predikant en politicus ds. Wim Rietkerk. De sprekers gaan met elkaar in gesprek maar ook met de aanwezigen. Als u een vraag heeft, meld het mij, dan speel ik hem door. En of u nou hoogst zelden of elke zondag naar de kerk gaat, laat dit niet aan voorbijgaan. U bent van harte welkom. En kijk dan tegelijk even in de kerktuin naar die moerbeiboom. 
 
Wim Koerselman
Predikant Grote Kerk
www.protestantsegemeenteoverschie.nl
terug
 
 
ANBI-gegevens
De ANBI-gegevens over de gemeente staan hier onder het menu 'Over ons'.
 
Dienst live volgen
De zondagse erediensten in de Grote Kerk zijn live te volgen op internet. Volg deze link en start de speler.
 
Kerkdienst gemist?

Klik hier om de diensten van afgelopen zondagen terug te luisteren!

Het nieuwste Kerkblad ontvangen?

Meldt u dan nu aan als (digitale) abonnee via kerkblad@grotekerkoverschie.nl


Agenda

De agenda voor andere gebeurtenissen in de Grote Kerk is hier te vinden.

 Etenstijd in de kerk . Voor meer details en opgeven zie onder Samen eten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.