PKN
Protestantse Gemeente te Overschie
 
Klokgelui week 48 - Er is meer! Klokgelui week 48 - Er is meer!
Is het eigenlijk niet wat vreemd als twee jonge mensen al hun familie en vrienden in Nederland achter laten om naar Thailand te vertrekken? Nadat ze eerst nog met veel inspanning Thais hebben leren spreken. En in dat verre land met een heel andere cultuur – op elke zestienduizend inwoners zijn ongeveer slechts twee christenen – proberen zij christelijke gemeentes te stichten. Zendingswerk dus. ‘Laat ze daar toch lekker bij hun Boeddha blijven’, is de eerste reactie van veel mensen. Maar Sijmen en Annelies, want zo heten die twee jonge mensen, zien dat heel anders. Ze gunnen mensen in Thailand het Evangelie. Ze gunnen hen Jezus. En het blijkt dat met name de armen in Thailand heel blij zijn dat er meer is dan Boeddha…
 
Of zijn wij als kerk in Overschie eigenlijk net zo vreemd?! Wij doen ons best om met Kerst veel mensen in de kerk krijgen. En we proberen in de Kerstnachtdienst een taal te spreken verstaanbaar voor wie nooit in de kerk komt. Want wij hopen dat mensen uit Overschie ontdekken dat er meer is! Meer dan wat je dagelijks in de krant leest aan ellende. Meer dan veel oppervlakkig TV-vermaak. Meer dan de zorgen over je hypotheek of waar een mens zich maar zorgen over maakt. En dat méér heeft te maken met dat oude Kerstverhaal over Jozef en Maria. Over de hemel die opengaat. Het Kind dat geboren wordt. Je gunt ieder mens het Evangelie. Je gunt iedereen Jezus…
 
Afgelopen zondagmorgen vertelden Sijmen en Annelies den Hartog hun verhaal in de Grote Kerk. Begin januari gaan zij weer terug naar Thailand. Wat mij vooral aansprak is wat ik dan maar noem de gun-factor. Je gunt een ander wat jou zelf zo geholpen heeft. Het gaat er niet om mensen iets op te dringen. Trouwens, dat lukt in Thailand niet, en in Overschie evenmin. Mensen laten zich niets opdringen. Maar mensen zijn wel benieuwd: Is er werkelijk meer?
 
Weet u daarom met Kerst van harte welkom in de kerken van Overschie. In de Grote Kerk is op de lichtjesavond, vrijdag 19 december, al samenzang tussen half acht en kwart voor acht. De Kerstnachtdienst in de Grote Kerk begint op woensdagavond 24 december om 22.00 uur, zorg dat je op tijd bent! Kerstmorgen 25 december begint de dienst om 10.00 uur. En verwonder je: Er is méér!
 
Wim Koerselman
predikant Grote Kerk
www.protestantsegemeenteoverschie.nl
terug
 
 
ANBI-gegevens
De ANBI-gegevens over de gemeente staan hier onder het menu 'Over ons'.
 
Dienst live volgen
De zondagse erediensten in de Grote Kerk zijn live te volgen op internet. Volg deze link en start de speler.
 
Kerkdienst gemist?

Klik hier om de diensten van afgelopen zondagen terug te luisteren!

Het nieuwste Kerkblad ontvangen?

Meldt u dan nu aan als (digitale) abonnee via kerkblad@grotekerkoverschie.nl


Agenda

De agenda voor andere gebeurtenissen in de Grote Kerk is hier te vinden.

 Etenstijd in de kerk . Voor meer details en opgeven zie onder Samen eten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.