PKN
Protestantse Gemeente te Overschie
 
Klokgelui week 16 - Geef mij nu je angst Klokgelui week 16 - Geef mij nu je angst
Syb van der Ploeg zong het: ‘Geef mij nu je angst…, ik geef je er hoop voor terug.’ Ik kende dat liedje van André Hazes en Guus Meeuwis. Maar wat klonk het ineens anders, toen Syb van der Ploeg het een paar jaar geleden zong in ‘The Passion’. Hij speelde Jezus. En dat lied, die tekst was helemaal raak! Afgelopen week was al het vierde jaar waarin deze straatmusical werd uitgevoerd. En voor mijn gevoel krijgt het steeds meer aandacht. Na Gouda, Rotterdam, Den Haag, was nu Groningen aan de beurt. En er gaat niets boven Groningen. Of toch…? vroeg Beau van Erven Doorens aan het eind… Dit jaar merkte ik weer dat ik eigenlijk niet tot de doelgroep behoor. Van hoofdrolspeler Jan Dulles had ik nog nooit gehoord en de meeste liedjes door het publiek volop meegezongen, waren mij onbekend. Alleen ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder…’ van Ramses Shaffy kon ik meezingen. En toch heb ik weer van harte meegekeken. Om nota bene Beau van Erven Dorens te horen zeggen dat volgens de Bijbel God deze wereld niet opzoekt om ons te veroordelen, maar om ons te redden. Om Beau open vragen te horen stellen over hoe het verder ging met Jezus. Dat er zelfs mensen zijn, die zeggen dat Jezus uit de dood is opgestaan en leeft!
 
Meer dan drie miljoen kijkers zagen ‘The Passion’. In Nederland kan zo iets niet zonder de jaarlijks terugkerende discussie of je op deze manier het Evangelie wel kunt doorgeven. Komt de boodschap wel over? ‘Gaaf, al heb ik niets met het verhaal’, twitterde een vaste bezoeker veelzeggend. En zijn het allemaal niet lieve liedjes, waar niets verkeerds mee is, maar gaat Jezus niet veel dieper? Nog veel meer vragen kun je stellen. Maar recht overeind blijft staan dat drie miljoen Nederlanders voor het eerst of opnieuw hoorden van Jezus’ liefde tot het einde. ‘Kijk omhoog’, ‘Hou me vast’ zulke liedjes hebben een extra dimensie gekregen.
Misschien was die tekst die Syb van der Ploeg ooit zong, wel het meest raak: ‘Geef mij nu je angst, Ik geef je er hoop voor terug!’ Dat raakt de kern. Bij Jezus kun je angst kwijt, je pijn, je schuld. Hij nam het op zich. En geeft je er hoop voor terug!
 
Wim Koerselman
predikant protestantse gemeente
www.grotekerkoverschie.nl
terug
 
 
ANBI-gegevens
De ANBI-gegevens over de gemeente staan hier onder het menu 'Over ons'.
 
Dienst live volgen
De zondagse erediensten in de Grote Kerk zijn live te volgen op internet. Volg deze link en start de speler.
 
Kerkdienst gemist?

Klik hier om de diensten van afgelopen zondagen terug te luisteren!

Het nieuwste Kerkblad ontvangen?

Meldt u dan nu aan als (digitale) abonnee via kerkblad@grotekerkoverschie.nl


Agenda

De agenda voor andere gebeurtenissen in de Grote Kerk is hier te vinden.

 Etenstijd in de kerk . Voor meer details en opgeven zie onder Samen eten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.