PKN
Protestantse Gemeente te Overschie
 
Klokgelui week 27 - TV-portret Klokgelui week 27 - TV-portret

Zorg dat u op tijd voor de TV zit. Donderdag 11 juli om 16.30 uur wordt het uitgezonden. Schrijf het alvast op uw keukenkalender. Een boeiend Tv-portret. Filmer Leen la Rivière is langs vele gebedshuizen in Rotterdam gegaan en heeft daar opnames gemaakt. Zo ook in de Grote Kerk in Overschie. Donderdag 11 juli wordt dit Tv-portret uitgezonden.

Zijn werkwijze is telkens één persoon uit te kiezen in een kerk of moskee om via hem/haar te ontdekken wat de betekenis van deze gemeenschap is voor de maatschappij er omheen. De keus van de filmer is in onze kerk op Kees van der Meer gevallen. Door zijn ogen kijken we naar de Protestantse Gemeente te Overschie. Zo is het tegelijk een Tv-portret van Kees van der Meer geworden. En dat verdient hij. Hij is immers al jarenlang ‘mister Overschie’. Een man die boven de partijen staat, bruggen slaat tussen heel verschillende mensen. Je ziet hem aan het begin van de documentaire vertellen hoe hij hier als melkboer begon en als voorzitter van de deelgemeenteraad is geëindigd. Hij is een mensenmens en zet zich graag in voor een leefbare, menselijke samenleving. In dit Tv-portret wordt duidelijk dat dit onlosmakelijk verbonden is met zijn geloof.

Maar we zien niet alleen Kees van der Meer. Ik had deze hele column kunnen vullen met alleen maar namen van jongeren en ouderen uit Overschie die je op je Tv-scherm voorbij ziet komen. Het is een feest van herkenning.…
Heel begrijpelijk dat iemand als Kees van der Meer die van kindsbeen aan in Overschie woont, constateert dat de kerk de afgelopen 60 jaar leger is geworden. Maar als je dit Tv-portret ziet, dan proef je dat het dieptepunt achter de rug is. Je ziet kinderen aan de kerkdienst meewerken, je hoort de cantorij enthousiast zingen, je proeft de gezelligheid bij de koffie na de dienst, je beleeft iets mee van Bijbelkringen, catechisaties, dialoog met moslims, inzet voor de Voedselbank. Kortom, je ziet de kerk leeft!

U kunt dit tv-portret donderdagmiddag 11 juli om 16.30 uur zien op kanaal Open van de kabel. Titel van het programma is: het gebedshuis van de week. Maar als u net als ik zolang niet kunt wachten, kunt u het nu al direct op internet zien op www.station-r.nl.

Wim Koerselman
predikant protestantse gemeente
www.grotekerkoverschie.nl

terug
 
 
ANBI-gegevens
De ANBI-gegevens over de gemeente staan hier onder het menu 'Over ons'.
 
Dienst live volgen
De zondagse erediensten in de Grote Kerk zijn live te volgen op internet. Volg deze link en start de speler.
 
Kerkdienst gemist?

Klik hier om de diensten van afgelopen zondagen terug te luisteren!

Het nieuwste Kerkblad ontvangen?

Meldt u dan nu aan als (digitale) abonnee via kerkblad@grotekerkoverschie.nl


Agenda

De agenda voor andere gebeurtenissen in de Grote Kerk is hier te vinden.

 Etenstijd in de kerk . Voor meer details en opgeven zie onder Samen eten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.