PKN
Protestantse Gemeente te Overschie
 
Klokgelui week 21 - Wie zingen kan... Klokgelui week 21 - Wie zingen kan...

Wat is er mooier dan samen te zingen? Als kind op school leerde je al met elkaar te zingen. En ook al kon je het zelf misschien niet zo goed, als je met de hele klas zong, klonk het toch mooi. Na de basisschool wordt er niet zoveel meer gezongen. Of je moet lid worden van een koor. Soms wordt er ook in een voetbalstadion gezongen. Wat klinkt dat geweldig een heel stadion vol: ‘You never walk alone’. Half Nederland keek naar Anouk met haar ‘Birds’. En meer mensen dan je zou denken kijken naar ‘Nederland Zingt’. Wat kunnen er een emoties zitten in een lied. Zingen maakt blij. Maar soms kun je in een lied ook je verdriet kwijt. Of je verwondering en dankbaarheid. Daarom is het heerlijk te zingen. Zingen is goed voor een mens. Zolang de kerk bestaat, wordt er in de kerk gezongen.

Komende zondag verandert er in de kerk iets in het zingen. Er komt een nieuw liedboek! Want ook al hebben we met enorm veel plezier 40 jaar uit het oude liedboek gezongen, nu is het tijd voor een nieuwe zangbundel. De laatste 40 jaar zijn er immers veel nieuwe liederen bij gekomen. De beste daarvan krijgen nu ook een plaats. Ook wordt het nieuwe liedboek dikker. De inhoud is meer divers. Aan veel stijlen en smaken hebben de samenstellers recht willen doen. Natuurlijk keert ook een groot aantal oude en geliefde liederen terug. Want wat zijn er veel prachtige eeuwenoude psalmen en gezangen! De winst is dat we nu heel nieuwe liederen kunnen zingen, maar het heeft ook iets ontroerends om een lied te zingen dat je ouders en grootouders ook gezongen hebben.

Je weet van te voren dat een nieuw liedboek eerst even wennen zal zijn. Je moet er mee vertrouwd raken. En natuurlijk zal er ook wel kritiek komen. De samenstellers van het nieuwe liedboek zijn ondanks hun grote deskundigheid ook maar mensen. Het had altijd beter gekund. Met zo’n selectieproces bezig zijn veroorzaakt een zekere ‘bedrijfsblindheid’. Maar wat overweegt is de blijdschap dat er komende zondag een prachtige nieuwe bundel in de kerk op ons ligt te wachten. Het wordt een feest om er uit te gaan zingen. Gods grote Naam te loven en te prijzen. En ons het geloof te binnen te zingen. Wie zingen kan…

Wim Koerselman
predikant protestantse gemeente
www.grotekerkoverschie.nl
 

terug
 
 
ANBI-gegevens
De ANBI-gegevens over de gemeente staan hier onder het menu 'Over ons'.
 
Dienst live volgen
De zondagse erediensten in de Grote Kerk zijn live te volgen op internet. Volg deze link en start de speler.
 
Kerkdienst gemist?

Klik hier om de diensten van afgelopen zondagen terug te luisteren!

Het nieuwste Kerkblad ontvangen?

Meldt u dan nu aan als (digitale) abonnee via kerkblad@grotekerkoverschie.nl


Agenda

De agenda voor andere gebeurtenissen in de Grote Kerk is hier te vinden.

 Etenstijd in de kerk . Voor meer details en opgeven zie onder Samen eten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.