PKN
Protestantse Gemeente te Overschie
 
Klokgelui week 37 - Jij bent geliefd Klokgelui week 37 - Jij bent geliefd

Nooit heb ik de kerk zo vol gezien als afgelopen zondag. ‘Jaren geleden heb ik me al uit laten schrijven,’ vertelde een man mij, ‘maar ik ben toch gekomen, en deze dienst deed me wat. Ik kreeg er een heel bijzonder gevoel bij.’ We zaten na te praten op de bankjes aan de Schie. Het middagconcert zou bijna gaan beginnen. Het was genieten daar aan het water. Een mevrouw kwam naast mij zitten. Ze haalde uit haar tas een vergeelde doopkaart tevoorschijn. En liet me lezen dat ze in 1948 was gedoopt. Ze vertelde dat ze alleen met Kerst naar de kerk gaat. Dan komt ze uit haar woonplaats Vlaardingen naar Overschie. Maar dit wilde ze ook meemaken. Met haar vriendin genoot ze van de dag. Ik sprak een gezin dat de vakantie in Zuid Limburg had onderbroken, ‘s morgens in alle vroegte was vertrokken om er hier bij te zijn. Uit alle windstreken, Schagen, Deventer, Goes hadden mensen zich aangemeld. Maar ook Overschie zelf was goed vertegenwoordigd. ‘Direct al bij het eerste lied kreeg ik een brok in mijn keel…’, vertelde iemand me.

Wat is het dat mensen dat bijzondere gevoel gaf? Of was het alles bij elkaar: De Oud Overschie beleving die mensen bindt. Het feest van herkenning: ‘Wat leuk, na zoveel jaren jou weer te zien!’ De herinnering aan hoe het vroeger was, toen ook je ouders hier zaten. Of was het de preek die je raakte, de lezingen en de liederen? In zo’n dienst zing je boven je zelf uit over God die zich om mensen bekommert. En je hoort een Bijbelverhaal dat God zich er niet voor schaamt onze God te zijn. Hij is naar mensen op zoek. Ook naar jou.
Bijzonder was het getuigenis dat ‘gewone’ gemeenteleden in de dienst gaven. Het raakt je toch als een studente vertelt hoe de doop voor haar een anker is, dat haar houvast geeft.

We mogen dankbaar terug zien op een geweldig doopfeest. Een jaar lang is het voorbereid. Eerst in buurtgesprekken over de doop. Een commissie van doeners heeft toen de handen uit de mouwen gestoken en is aan het werk gegaan. Het museum heeft zijn diensten aangeboden. Overschie op z’n best. En in het midden van alles het geheim waar deze dag om draaide. De schat die ons aangeboden is. Je hoeft het niet ver weg te gaan zoeken. God heeft het op jouw eigen voorhoofd geschreven: jij bent geliefd, jij bent gedoopt!

Wim Koerselman
predikant protestantse gemeente
www.grotekerkoverschie.nl
 

terug
 
 
ANBI-gegevens
De ANBI-gegevens over de gemeente staan hier onder het menu 'Over ons'.
 
Dienst live volgen
De zondagse erediensten in de Grote Kerk zijn live te volgen op internet. Volg deze link en start de speler.
 
Kerkdienst gemist?

Klik hier om de diensten van afgelopen zondagen terug te luisteren!

Het nieuwste Kerkblad ontvangen?

Meldt u dan nu aan als (digitale) abonnee via kerkblad@grotekerkoverschie.nl


Agenda

De agenda voor andere gebeurtenissen in de Grote Kerk is hier te vinden.

 Etenstijd in de kerk . Voor meer details en opgeven zie onder Samen eten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.