PKN
Protestantse Gemeente te Overschie
 
Klokgelui week 19 - Hike Klokgelui week 19 - Hike

Om kwart over twaalf kwam de eerste groep langs. Ik zat zaterdag bij de Hike op een post ergens in Abtswoude direct onder Delft. Een lastige opdracht moesten ze bij mij uitvoeren. Maar de zon scheen en iedereen had het helemaal naar zijn zin. Thema van de Hike was dit jaar: VIP. Uit het leven van bekende en beroemde coryfeeën werd bij elke post weer iets anders gevraagd. En de éne groep was nog nauwelijks verder getrokken of de volgende groep meldde zich al. Voor mij telkens weer een verrassing wie er nu weer aan kwamen lopen. Sommigen nog stralend en fit, anderen al enigszins afgepeigerd. Maar iedereen was goed gemutst. Het weer werkte mee, een prachtige dag, niet te heet, maar lekker zonnig. Om half vier kwam de laatste groep bij mij langs. Maar dan komt nog de toegift, de gezellige maaltijd en prijsuitreiking bij het scoutinggebouw aan de Delftweg.

Grandioos hoe de Hike mensen bij elkaar brengt. Jongeren en ouderen, een vriendinnengroep, een ouderpaar met hun studerende kinderen, twee groepen uit de Torenlaan, twee van de scouting en ga zo maar door. Dit jaar deed voor het eerst een groep Surinamers mee. Volgende jaren verwacht ik groepen Turken en Marokkanen. Het is Overschie op z’n best. Niet zeuren, maar gezamenlijk iets doen.

De oorsprong van de Hike ligt bij de kerk. Maar dat is bijna iedereen vergeten. Dat geeft ook niet. Al vind ik het leuk om bij mijn post even iets van die oorsprong te laten zien. Elke groep die voorbij komt, nodig ik uit voor het grote feest dat de kerk Overschie aanbiedt. Een groot doopfeest op 9 september, de reünie voor wie ook maar in Overschie gedoopt is. En geen probleem, als je niet in Overschie gedoopt bent, want dan hoor bij de uitnodigende partij, ben je die dag zelf gastvrouw of gastheer. De link met een VIP was zaterdag mooi te leggen. Want tot je verbazing blijk je in de kerk zelf een VIP te zijn, a very important person for God!

Een echtpaar dat ik zaterdag bij de Hike ontmoette, tref ik zondagmorgen in de kerk. ‘Ja, we kregen die uitnodiging voor 9 september, maar om nou zo lang te wachten… We dachten, we komen direct maar…’

Wim Koerselman
predikant protestantse gemeente
www.grotekerkoverschie.nl

terug
 
 
ANBI-gegevens
De ANBI-gegevens over de gemeente staan hier onder het menu 'Over ons'.
 
Dienst live volgen
De zondagse erediensten in de Grote Kerk zijn live te volgen op internet. Volg deze link en start de speler.
 
Kerkdienst gemist?

Klik hier om de diensten van afgelopen zondagen terug te luisteren!

Het nieuwste Kerkblad ontvangen?

Meldt u dan nu aan als (digitale) abonnee via kerkblad@grotekerkoverschie.nl


Agenda

De agenda voor andere gebeurtenissen in de Grote Kerk is hier te vinden.

 Etenstijd in de kerk . Voor meer details en opgeven zie onder Samen eten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.