PKN
Protestantse Gemeente te Overschie
 
Klokgelui week 15 - The Windblower Klokgelui week 15 - The Windblower

En dan nu Pinksteren! Dat is het idee. Na het grandioze muziekspektakel, vorige week, op de avond van Witte Donderdag, hebben EO, RKK en de kerken de smaak pas goed te pakken. Na het gigantische succes van The Passion wordt nu meteen stevig doorgepakt met The Windblower. En omdat de gemeente Rotterdam 2450 voltijds banen gaan schrappen, heeft de organisatie het kloeke besluit genomen om die arme mensen wat wind in de rug mee te geven en The Windblower in Rotterdam te houden, beter nog, van het Willemsplein wordt het indrukwekkende gebeuren, ja, het meest imposante feest dat ooit in de stad is gevierd, verplaatst naar … Overschie!
Pinkstermorgen in Overschie, om acht uur gaat het spektakel van start, grootser dan ooit! En het is mij een eer om u vandaag al de eerste namen bekend te maken. Matthijs van Nieuwkerk wordt de verteller en Patty Brard zal moeder Maria gestalte geven. Emiel Ratelband zal de Heilige Geest voor zijn rekening nemen, onverwacht duikt hij op, desnoods zal hij niet schromen door ramen en glazen te gaan (Emiel: ‘Ik ben vereerd, echt, dit is niet de schat van Oranje, de fik er in! Dit is de rijkdom van God! Voor héél Overschie! Tjakka!’). Ons aller Barbie is aangetrokken voor de rol van Maria van Magdala, naar verluidt heeft zij gehoor gegeven aan het verzoek om Pinkstermorgen nog één keer haar fantastische bruidsjurk te dragen (Barbie: ‘…’ Eh, Barbie? Barbie?! Geen gehoor.). Jeffrey Rijken, van Leefbaar Rotterdam, u weet wel, begint voor deze speciale gelegenheid een meldpunt, iedereen die gratis en voor niks stof wil doen opwaaien kan zich melden, zie daarvoor de internetsite ‘www.overschiesewindjes.nl’. Op de hoeken van de straten komen in vuurrood geklede mensen te staan met bladblazers zodat iedereen ‘Gone with the wind’ door Overschie kan waaien. Op centrale punten worden vuurkorven neergezet, zodat de vlam van het evangelie bij alle voorbijgangers in de pan kan slaan, of te wel, zodat een ieder zich kan warmen aan de heilzame boodschap van vrede en liefde. Vanaf negen uur delen jongeren ‘vlammetjes’ uit (beschikbaar gesteld door het fantastische Eetcafé Boulevard). In alle talen van de wereld zal het Paasevangelie als folder beschikbaar zijn (met tekeningen van Jan Both en het drukwerk verzorgd door Leo Kool). Desi Bouterse wilde overkomen om het Pinksterevangelie te lezen, maar hem is te verstaan gegeven dat daarvoor een Petrus nodig is, op het moment van Pinksteren was Judas namelijk al dood. En wie dan wel de rol van Petrus zal vervullen? Laat ik het zo zeggen, hij is van Koninklijke bloede en heeft drie dochtertjes, meer vertel ik niet. De After-Wind begint om tien uur, aan de Schie, naast de Grote Kerk, want alle water …
Dan schrik ik wakker, met een bonkende hoofdpijn. Gelukkig, denk ik, het was maar een nachtmerrie, God zij dank.

Willem M. de Boer
predikant Grote Kerk
www.grotekerkoverschie.nl

terug
 
 
ANBI-gegevens
De ANBI-gegevens over de gemeente staan hier onder het menu 'Over ons'.
 
Dienst live volgen
De zondagse erediensten in de Grote Kerk zijn live te volgen op internet. Volg deze link en start de speler.
 
Kerkdienst gemist?

Klik hier om de diensten van afgelopen zondagen terug te luisteren!

Het nieuwste Kerkblad ontvangen?

Meldt u dan nu aan als (digitale) abonnee via kerkblad@grotekerkoverschie.nl


Agenda

De agenda voor andere gebeurtenissen in de Grote Kerk is hier te vinden.

 Etenstijd in de kerk . Voor meer details en opgeven zie onder Samen eten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.