PKN
Protestantse Gemeente te Overschie
 
Klokgelui week 11 - Danny de Munk of Pergolesi? Klokgelui week 11 - Danny de Munk of Pergolesi?

Klokgelui week 11 - Danny de Munk of Pergolesi?

Het gebeurde bij ‘Bijou Brigitte’, de bekende sieradenwinkel. Komt een meisje naar de toonbank met een kruisje in haar hand. Ze wil het kopen, maar is nog niet helemaal tevreden. ‘Heeft u er niet een met zo’n mannetje eraan?’ vraagt ze.
Het lieve kind heeft geen idee wie dat ‘mannetje’ zou kunnen zijn…

Een groot kruis zal binnenkort door Rotterdam worden gesjouwd. Live komt het op tv. Danny de Munk speelt de hoofdrol. Misschien zal dat meisje dan een licht opgaan… Nee, dat mannetje aan het kruis is niet Danny de Munk. Hij speelt slechts de rol van Jezus die gekruisigd wordt. Met moderne popmuziek wordt het lijdensverhaal uit het jaar 33 naar 2012 gehaald. Frans Bauer doet ook mee, hij speelt Petrus.

Sommige mensen vinden dat helemaal niks. Ze hebben niet zoveel met Danny de Munk en Frans Bauer. Ze vinden het dubbel niks als het dan ook nog over Jezus gaat. Want dat is geen combinatie. Jezus hoort niet op straat. Klassieke muziek als het ‘Stabat Mater’ van Pergolesi past veel beter bij Jezus, vinden zij.

Maar voor veel tienermeisjes -en echt niet alleen voor hen- is muziek van Danny de Munk en Frans Bauer veel toegankelijker dan het werk van Pergolesi. Laat wie van een groots opgezet muziekspektakel en van zingende BN’ers houdt daarom vooral naar het Willemsplein gaan op donderdagavond voor Pasen. Daar gebeurt het. Maar laat cultuurminnaars met een liefde voor klassieke muziek naar de Grote Kerk in Overschie komen. Op woensdagavond 28 maart wordt daar het ‘Stabat Mater’ van Pergolesi uitgevoerd.

Uiteindelijk gaat het bij beide echter om het verhaal er achter. Om dat vreemde ‘mannetje’ aan het kruis… Je moet toch op z’n minst eens horen wie die mens is… En zijn verhaal leren kennen, wil je ooit echt een licht opgaan…

Wim Koerselman
predikant protestantse gemeente
www.grotekerkoverschie.nl

terug
 
 
ANBI-gegevens
De ANBI-gegevens over de gemeente staan hier onder het menu 'Over ons'.
 
Dienst live volgen
De zondagse erediensten in de Grote Kerk zijn live te volgen op internet. Volg deze link en start de speler.
 
Kerkdienst gemist?

Klik hier om de diensten van afgelopen zondagen terug te luisteren!

Het nieuwste Kerkblad ontvangen?

Meldt u dan nu aan als (digitale) abonnee via kerkblad@grotekerkoverschie.nl


Agenda

De agenda voor andere gebeurtenissen in de Grote Kerk is hier te vinden.

 Etenstijd in de kerk . Voor meer details en opgeven zie onder Samen eten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.