PKN
Protestantse Gemeente te Overschie
 
Klokgelui week 6 - REÜNIE OVERSCHIE Klokgelui week 6 - REÜNIE OVERSCHIE

Eigenlijk is reünie niet het goede woord. Al gaat het dat zeker worden. Een weerzien van vele oud Overschieërs. Zondag 9 september 2012. Een ontmoeting met mensen die je jarenlang niet gezien hebt. Met alle gezelligheid die daarbij hoort. Oude herinneringen ophalen. We noemen het echter geen reünie, maar een Doopfeest. We bieden Overschie een groot Doopfeest aan. Als kerk nodigen we iedereen die in Overschie gedoopt is van harte uit terug te gaan naar zijn wortels. Daarom een groot Doopfeest in Overschie op de 9e van de 9e dit jaar.

We zijn al met de voorbereidingen begonnen. Het enthousiasme groeit. Een tentoonstelling met oude doopjurken gaat er komen. Oude doopfoto’s horen er zeker ook bij. ‘s Morgens houden we ‘gewoon’ een kerkdienst. Maar zo gewoon zal dat niet zijn, een kerk vol met al die mensen die ooit in Overschie gedoopt zijn. We denken aan alle leeftijden. Of je nou twintig jaar geleden gedoopt bent, of tachtig jaar geleden. Leeftijd maakt niet uit, je bent van harte welkom. We hebben geen adressenbestand. Geen idee waar iedereen nu woont. We moeten het hebben van mond op mond reclame. Zegt het dus voort. Komt allen.

Een reünie roept bewust of onbewust de vraag op: Waar kom ik nu eigenlijk vandaan? Je gaat ‘back to the roots’.  En dat is nou precies de bedoeling. Als klein kind werd je gedoopt. Anderen waren misschien al volwassen bij hun doop. Sindsdien is er heel wat water door de Schie gestroomd. Maar al het water van de Schie wast jouw doop niet af. Reünie betekent letterlijk hereniging. Je wordt weer herenigd met je eigen verleden. Misschien zelfs met veel meer. Want waar is de doop een teken van…?! Het kan niet anders of dat komt ook ter sprake. Het wordt een gebeurtenis die je niet mag missen. Doopfeest of reünie, noem het zoals u wilt. Maar bel vandaag nog uw broer, zus, nicht, neef, zoon, dochter, vriend of vriendin op. Geef de datum door: 9/9. Eén groot weerzien. Komt allen!

Wim Koerselman
Predikant Protestantse Gemeente
www.grotekerkoverschie.nl

terug
 
 
ANBI-gegevens
De ANBI-gegevens over de gemeente staan hier onder het menu 'Over ons'.
 
Dienst live volgen
De zondagse erediensten in de Grote Kerk zijn live te volgen op internet. Volg deze link en start de speler.
 
Kerkdienst gemist?

Klik hier om de diensten van afgelopen zondagen terug te luisteren!

Het nieuwste Kerkblad ontvangen?

Meldt u dan nu aan als (digitale) abonnee via kerkblad@grotekerkoverschie.nl


Agenda

De agenda voor andere gebeurtenissen in de Grote Kerk is hier te vinden.

 Etenstijd in de kerk . Voor meer details en opgeven zie onder Samen eten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.