PKN
Protestantse Gemeente te Overschie
 
Klokgelui week 29 - Kleinkinderen en zinvol leven Klokgelui week 29 - Kleinkinderen en zinvol leven
Volop zomer deze week, eindelijk! Vorige week was ik op Texel, wat weer betreft een week te vroeg Toch was het een goede week. Mijn jongste zoon woont in het buitenland, met zijn gezin, nu zijn ze 3 weken hier. Reden om in de eerste week van de schoolvakantie met alle kinderen en kleinkinderen een groot ‘familiehuis’ te huren.
Destijds werd mij gevraagd om voor de kerkdienst op 29 juni 2014 in de Grote Kerk van Overschie op te schrijven wat ik wil doorgeven aan mijn kleinkinderen, wat ik van wezenlijk belang vind voor hun leven. Toen ik ze afgelopen week zo zag spelen moest ik er weer aan denken.

Ik heb het stukje opgezocht en geef het nu in een zeer verkorte versie weer. Ik schreef het voor de jongste, Henry: Je bent nu nog een heel klein mensje, maar je hebt al een heel eigen gezichtje. Je lijkt op je vader, je moeder, je zusje en toch ben je een uniek jongetje. Niemand van ons weet hoe jij je verder ontwikkelt, we wensen dat je een vrolijk jongetje wordt, met vriendjes en vriendinnetjes en een veilige plek om te wonen.
Dat je groot wordt in een stabiele omgeving met een vader en moeder die van elkaar houden, dat is het beste wat je kan overkomen. Je weet je dan geborgen en geliefd, dat helpt om uit te groeien tot een mens die liefde kan geven.
Wat ik wil doorgeven heeft alles te maken met hoe ik zelf het leven beleef. Waar ik mij getroost weet, waar ik altijd veilig ben.
Die kennis haal ik uit de Bijbel, daarin staat alles verwoord wat wij als mens ervaren.  We worden erkend als mens en geaccepteerd als de man of vrouw die we geworden zijn. Het maakt dat ik mij gedragen weet door de liefde van God, de God die in de verhalen in de Bijbel soms volstrekt onbegrijpelijk is, soms zeer menselijk herkenbaar. Het is wijsheidsliteratuur.
Ik heb er uitleg bij nodig, mede-gelovigen ook. De Grote Kerk in Overschie is een plaats waar ik vaak ben geweest en nog altijd kom. Daar worden de Bijbelverhalen verteld en vertaald naar de wereld van nu. Daar wordt gebeden en gezongen en aan het einde krijgen we de zegen mee, de zegen van God. De God die met ons wil zijn.
 
Letty Pak
Grote Kerk Overschie
www.protestantsegemeenteoverschie.nl
terug
 
 
ANBI-gegevens
De ANBI-gegevens over de gemeente staan hier onder het menu 'Over ons'.
 
Dienst live volgen
De zondagse erediensten in de Grote Kerk zijn live te volgen op internet. Volg deze link en start de speler.
 
Kerkdienst gemist?

Klik hier om de diensten van afgelopen zondagen terug te luisteren!

Het nieuwste Kerkblad ontvangen?

Meldt u dan nu aan als (digitale) abonnee via kerkblad@grotekerkoverschie.nl


Agenda

De agenda voor andere gebeurtenissen in de Grote Kerk is hier te vinden.

 Etenstijd in de kerk . Voor meer details en opgeven zie onder Samen eten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.