PKN
Protestantse Gemeente te Overschie
 
Klokgelui week 27 - Welkom Klokgelui week 27 - Welkom
Afgelopen week nam dominee Koerselman afscheid. Wij gaan nu als kerkelijke gemeente een nieuwe predikant zoeken. Dat dwingt tot bezinning: wat voor kerk zijn we eigenlijk, wat voor kerk willen we  zijn, en ook: wat voor kerk denken we dat Overschie nodig heeft.
Deze week was ik samen met een collega-lid van de beroepingscommissie, dat is de commissie die een nieuwe dominee gaat zoeken, op bezoek bij het landelijk dienstencentrum (hoofdkantoor) van de kerk. Dat centrum is in Utrecht en daar weten ze welke predikanten er beschikbaar zijn. Ook kunnen ze aangeven wie er eventueel bij ons zouden passen. Maar daarvoor moeten wijzelf weer eerst aangeven wat voor kerk we eigenlijk zíjn.
In Overschie zijn we een brede kerk. Veel stromingen en geloofsrichtingen zijn welkom, zowel de wat strengere als de vrijblijvende. We hebben belangstelling voor elkaars opvatting, en zolang we maar de leiding van Jezus in ons leven accepteren is er veel mogelijk. Inhoudelijk vechten we elkaar in elk geval niet de tent uit.
We willen daarbij een kerk zijn die oprecht belangstelling heeft voor mensen, en ze van harte welkom heet. Dat is in elk geval een punt waar dominee Koerselman moeilijk te overtreffen valt: als die nieuwe gezichten in de kerk zag, stiefelde hij na afloop van de dienst direct op ze af en begon een praatje. Er zijn gelukkig ook veel gewone mensen in de kerk die zo zijn: mensen zijn welkom, en ze moeten zich ook welkom voelen. Onder meer daarom is er vaak koffie na de kerkdienst.
Zelf denk ik dat dat ook de kerk is die Overschie nodig heeft. Een positieve houding tegenover elkaar, ook als je uit heel verschillende hoeken van het dorp komt. En of je een Overschiese of juist helemaal geen Overschiese achtergrond hebt maakt ook helemaal niet uit. Er zijn mensen die zeggen dat ik deze gepolariseerde samenleving nog maar weinig plekken zijn waar mensen met verschillende achtergronden elkaar zo maar tegenkomen en kunnen aanspreken. In de kerk gebeurt dat nog wel.
We zoeken dus een dominee die dat welkomsgevoel belichaamt, en we hopen dat het resultaat van onze zoektocht u niet gaat teleurstellen. Als uzelf suggesties voor kandidaten hebt: meld u. Maar in de tussentijd, en eigenlijk altijd geldt: u bent altijd welkom. Kom eens kijken op zondagochtend om 10  uur, of bij de vele activiteiten die op onze website te vinden zijn.
 
Wubbo Tempel
vanuit de Grote Kerk
wwwprotestantsegemeenteoverschie.nl
terug
 
 
ANBI-gegevens
De ANBI-gegevens over de gemeente staan hier onder het menu 'Over ons'.
 
Dienst live volgen
De zondagse erediensten in de Grote Kerk zijn live te volgen op internet. Volg deze link en start de speler.
 
Kerkdienst gemist?

Klik hier om de diensten van afgelopen zondagen terug te luisteren!

Het nieuwste Kerkblad ontvangen?

Meldt u dan nu aan als (digitale) abonnee via kerkblad@grotekerkoverschie.nl


Agenda

De agenda voor andere gebeurtenissen in de Grote Kerk is hier te vinden.

 Etenstijd in de kerk . Voor meer details en opgeven zie onder Samen eten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.