PKN
Protestantse Gemeente te Overschie
 
Klokgelui week 25 - De laatste keer Klokgelui week 25 - De laatste keer
Dit is mijn laatste Klokgelui. Om de veertien dagen stond de wekker maandagmorgen op zeven uur. Dan ging ik er voor zitten. Als de inspiratie kwam, Klokgelui geschreven en verstuurd was, kon ik rustig gaan ontbijten. Maandag was immers mijn vrije dag. Maar vanaf komende week is elke dag een vrije dag. Want ik ga met emeritaat! Pensioen voor dominees. 
 
De afgelopen zeven jaar heb ik in Klokgelui over de meest uiteenlopende onderwerpen geschreven: Van Johan Cruijff tot Brigitte Kaandorp, van Angela Merkel tot Kader Abdolah. Maar de goede lezer zal de rode lijn in al mijn bijdrages ontdekt hebben. Soms heel impliciet, soms overduidelijk probeerde ik het geloof ter sprake te brengen. Geloof, hoop en liefde waren de eigenlijke thema’s. Om telkens een goed woord voor de Heer en voor zijn kerk te doen. Want ik houd van de kerk. En zonder de Heer kan ik niet. Natuurlijk weet ik ook van het falen en van de fouten van de kerk. Maar om slechts één mooie kant van de kerk te noemen: in de kerk ontmoeten mensen elkaar, die elders elkaar nauwelijks meer zien staan. Steeds meer ontstaat er in ons land een tweedeling tussen mensen die in het leven geslaagd zijn, en mensen die om wat voor reden dan ook buiten de boot vallen. Er zijn zelfs al verzekeringen voor ‘hoger opgeleiden’. Maar in de kerk maakt het niet uit of jij een dikke Mercedes buiten hebt staan of dat jij in de schuldsanering zit. In de kerk ben je allemaal gelijk, elkaars broeders en zusters. De één is niet meer dan de ander. Je zingt hetzelfde lied. Je deelt brood en wijn. En je praat met elkaar bij de koffie na de dienst.
 
Hier in Overschie heb ik veel mensen ontmoet die helemaal niet bij de kerk horen. Want dat is
ons beleid: de kerk is er juist ook voor niet-leden. En ik deed dat graag. Mooie en verdrietige dingen heb ik meebeleefd. Ik ben een dankbaar mens dat ik nu de fakkel mag doorgeven aan een jongere generatie. Komende zondagmorgen om half elf is de afscheidsdienst. Ik zou het mooi vinden als u er bij bent. Maar als we elkaar niet meer zouden spreken, dan groet ik u hier: U als lezer wens ik Gods zegen. En voor Overschie en heel onze stad een toekomst van vrede!
 
Wim Koerselman
Predikant Grote Kerk
www.protestantsegemeenteoverschie.nl
terug
 
 
ANBI-gegevens
De ANBI-gegevens over de gemeente staan hier onder het menu 'Over ons'.
 
Dienst live volgen
De zondagse erediensten in de Grote Kerk zijn live te volgen op internet. Volg deze link en start de speler.
 
Kerkdienst gemist?

Klik hier om de diensten van afgelopen zondagen terug te luisteren!

Het nieuwste Kerkblad ontvangen?

Meldt u dan nu aan als (digitale) abonnee via kerkblad@grotekerkoverschie.nl


Agenda

De agenda voor andere gebeurtenissen in de Grote Kerk is hier te vinden.

 Etenstijd in de kerk . Voor meer details en opgeven zie onder Samen eten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.