PKN
Protestantse Gemeente te Overschie
 
Klokgelui week 17 - Blijdschap Klokgelui week 17 - Blijdschap
Xenia, Jalen, Christina, Lindsay en Joy zitten alle vijf op basisschool ‘De Regenboog’. Alle vijf maakten ze een prachtig gedicht over blijdschap. En daar bleef het niet bij. Op zondagmorgen kwamen ze naar de Grote Kerk, en overtuigend droegen zij hun gedicht voor. De blijdschap spatte er vanaf.  Want er is veel waar zij blij van worden: De zon, buiten spelen, vriendinnen, mama, een ijsje, een klein zusje dat geboren werd! Kinderen zijn blij om het mooie, fijne, goede om hen heen. Blij om het leven zelf. Bij de meeste ouderen zit diep van binnen gelukkig ook nog dat blijde kind. En soms komt dat blijde kind weer bij je boven. Als de zon schijnt, heb je direct weer een goed humeur, en lacht het leven je toe. Maar als de zon achter de wolken verdwijnt, en alles in je leven tegen zit, is de blijdschap vaak ook weer snel vertrokken.
 
Wat maakt je nou werkelijk blij? Die vraag stelden we ons, toen de kinderen die vrolijke gedichten hadden voorgedragen. Wat maakt je blij ook als de zon niet schijnt? Eén van de schoolkinderen, Janneke, las daarop een Bijbelverhaal voor. Een verhaal dat bijna iedereen kent over een herder die een schaap kwijt is. Het gekke van die herder is, dat hij achter dat éne schaap aangaat. Daarvoor wijkt bij die herder alles. De andere schapen moeten maar op elkaar passen. Dat éne schaap wil de herder kost wat kost terug. Hij gaat achter dat éne aan om te voorkomen dat het verloren gaat. Want er zijn wolven en andere wilde dieren die het liefst dat schaap verslinden… Maar wat een blijdschap als die herder dit schaap vindt! Feest!
Nou, zegt Jezus, want van Hem is dat verhaal, zo is God ongelofelijk blij, als er een mens bij God weggelopen, door Hem teruggevonden wordt.
 
Wat mijzelf in dat verhaal raakt, is de aandacht voor die éne. Die éne is belangrijk. Die éne wordt niet afgeschreven. In de grote massa zijn we immers nummers geworden. En niemand is onmisbaar. Voor de één is er zo weer een ander. Maar bij God niet. God is zelfs enorm blij als jij weer bij Hem terug bent. Als ik me door Hem laat vinden. Die blijdschap van God werkt bij mij aanstekelijk. Ook als de zon niet schijnt en alles tegen zit, toch blijdschap.
 
Wim Koerselman
Predikant Grote Kerk
www.protestantsegemeenteoverschie.nl
terug
 
 
ANBI-gegevens
De ANBI-gegevens over de gemeente staan hier onder het menu 'Over ons'.
 
Dienst live volgen
De zondagse erediensten in de Grote Kerk zijn live te volgen op internet. Volg deze link en start de speler.
 
Kerkdienst gemist?

Klik hier om de diensten van afgelopen zondagen terug te luisteren!

Het nieuwste Kerkblad ontvangen?

Meldt u dan nu aan als (digitale) abonnee via kerkblad@grotekerkoverschie.nl


Agenda

De agenda voor andere gebeurtenissen in de Grote Kerk is hier te vinden.

 Etenstijd in de kerk . Voor meer details en opgeven zie onder Samen eten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.