PKN
Protestantse Gemeente te Overschie
 
Klokgelui week 15 - Kun je daar een foto van maken? Klokgelui week 15 - Kun je daar een foto van maken?
Van een heleboel dingen kun je een foto maken. Maar van blijdschap? Kun je een foto van blijdschap maken? Zondagmorgen gaan we het zien. Dan is er een tentoonstelling van foto’s die blijdschap uitbeelden in de Grote Kerk. Sportfotografen lukt het soms: Een voetballer als hij het beslissende goal heeft gemaakt, een enorme lach op het gezicht. Een wielrenner die als eerste de finish passeert, uitgeput maar met tranen van vreugde in de ogen. Ploeggenoten die elkaar vol vreugde omhelzen na de gewonnen finale.
Je hoeft er trouwens geen beroepsfotograaf voor te zijn. Privé lukt het je soms ook. De foto die je maakte van een vrolijk kind. Of de foto die van jouzelf werd gemaakt op de dag dat je je afstudeerde. De blijdschap in je ogen.
 
Maar kun je een gedicht over blijdschap maken? Dat is misschien nog wel moeilijker. Maar  de kinderen van basisschool ‘De Regenboog’ hebben het geprobeerd. Ze zijn met die opdracht aan het werk gegaan. En er zijn prachtige gedichten ontstaan. Hun mooiste gedichten zullen door de kinderen zelf worden voorgelezen zondagmorgen in de Grote Kerk. Kortom, het gaat zondag over blijdschap in de Grote Kerk. En dat is toch wel een verademing. Want er gebeurt ontzettend veel waar je niet blij van wordt. Bijna in ieder mensenleven en wereldwijd. Som-mige mensen kijken daarom al niet meer naar het journaal. Want je zou er depri van kunnen worden. Goed nieuws is geen nieuws lijkt de trend in de media. Somberheid als een griepvirus waar je maar niet van af komt. Een winter die eindeloos lijkt te duren. Wat kun je dan uitzien naar een lente vol blijdschap. Zondag gaan we daar in de kerk naar op zoek. Die foto’s helpen daarbij. En de kinderen met hun gedichten. Het is goed om er eens bij stil te staan waar je nu echt blij van wordt. Aan mij is gevraagd een preek te houden over blijdschap. Maar van samen zingen word je ook al blij. En hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Je wordt al blij als je elkaar in de kerk tegen komt. En vooral als er ook nieuwe mensen bij zijn, die je er helemaal niet had verwacht. Een kerkdienst houden heeft iets feestelijks. Weet u van harte welkom. Het heeft toch iets moois om de nieuwe week te beginnen met blijdschapvitamines!
 
Wim Koerselman
Predikant Grote Kerk
www.protestantsegemeenteoverschie.nl
terug
 
 
ANBI-gegevens
De ANBI-gegevens over de gemeente staan hier onder het menu 'Over ons'.
 
Dienst live volgen
De zondagse erediensten in de Grote Kerk zijn live te volgen op internet. Volg deze link en start de speler.
 
Kerkdienst gemist?

Klik hier om de diensten van afgelopen zondagen terug te luisteren!

Het nieuwste Kerkblad ontvangen?

Meldt u dan nu aan als (digitale) abonnee via kerkblad@grotekerkoverschie.nl


Agenda

De agenda voor andere gebeurtenissen in de Grote Kerk is hier te vinden.

 Etenstijd in de kerk . Voor meer details en opgeven zie onder Samen eten.
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.